Wat te doen met oude kleding

We leven tegenwoordig in een samenleving waarin we heel veel consumeren. Dit geldt ook voor kleding, We kopen steeds meer en meer nieuwe dingen, maar dragen we alles ook wel echt? Vaak belanden veel kledingstukken op een hoop achterin de kast, waar we er nooit meer naar omkijken. Maar, dit is echt heel erg zonde. Er zijn namelijk ongelofelijk veel dingen die je kunt doen met kleding die of oud is of die je niet meer draagt. Zo kan iemand anders bijvoorbeeld nog veel plezier hebben van jouw kleding. Dit kan een veel betere oplossing zijn dan het gewoon op een bult achter in je kast te bewaren.

Je oude kleding verkopen

Een voordehand liggende optie om te doen met je oude kleding is verkopen. Tegenwoordig kopen steeds meer en meer mensen tweedehands kleding online of in kringloopwinkels. Breng je kleding dus naar zon winkel toe en kijk of zij er wat mee kunnen! Je kunt je kleding ook doneren bij de kledingbank, zodat het naar gezinnen gaat die zelf niet zo veel kleding kunnen kopen. Ook kun je je kleding online verkopen via vinted. Dit is een optie die tegenwoordig ook ontzettend populair is. Je hoeft het dan alleen zelf te verzenden en vinted regelt de rest. Super handig dus voor je oude kledingstukken, zoals een canada goose jacket.

Maak er een leuke activiteit van

Je kunt ook een hele hoop leuke dingen doen met je oude kleding. Zo kun je je oude kleding pimpen en versieren waardoor je het misschien weer aan gaat trekken. Ook kun je een kledingruil organiseren met een groep vrienden of familie. Hier vraag je iedereen om zijn oude kleding mee te nemen. Dit kan van alles zijn, zoals broeken, blouses, jurken, rokken, schoenen, een canada goose jacket, en ga zo nog maar even door. Dit gooi je dan allemaal op een hoop, waarna iedereen die hoop kan doorzoeken en mee kan nemen wat hij wil. Zo heb je voor helemaal niets de kans om je garderobe te upgraden! Dit kan echt een uitkomst zijn als je geen nieuwe kleding meer wilt of kunt kopen.